Harmonisk bild vann!

Nu har sommarens fototävling om finaste Väner-bilden avgjorts. Det blev Maria Broo Martinsson, Billingsfors som vann med en bild som symboliserar Harmonisk, ett av personlighetsdragen i varumärket Vänern.

Vänersamarbetet bjöd in till en fototävling där man fick skicka in sin tolkning av Vänern. Bidragen skulle symbolisera något av Vänerns ”personlighetsdrag”: Harmonisk, Storslagen, Vild, Aktiv och Genuin och spegla Vänerns karaktär och människorna som bor vid eller besöker Vänern. 98 bilder skickades in tillsammans med många fina berättelser om stunder vid och på Vänern sommaren 2018. Juryn bestod av representanter från Kristinehamns, Mariestads, Vänersborg och Åmåls kommuner tillsammans med Vänersamarbetet. Deras motivering är:

”Den vinnande bilden förmedlar en känsla av total harmoni en fantastisk sommardag när Vänern visar upp sin lugna sida. En fint komponerad och färgglad bild som passar utmärkt i marknadsföring av Vänern. Vinsten består av en övernattning, 5-rätters middag och frukostbuffé för två personer på Krokstad Herrgård, strax utanför Säffle.

”Vad roligt att vinna! Den här bilden visar min dotter Josefine när hon njuter av Vänerns ljuvliga vatten vid vår sommarstuga Lillhagen Hjuldammen i Södra Ny Värmlandsnäs. Jag ville få fram den ljuvliga känsla av Vänerns storslagenhet och rofylldhet”, berättar Maria.

Juryn vill också lämna hedersomnämnande till Henrik Lindholm, Karlstad, Bengt-Arne Flyckt, Lidköping och Katrin Steverding, Säffle för deras bilder som symboliserar Storslagen, Aktiv och Vild. Ett axplock av de inskickade bilderna kommer att publiceras på lakevanern.se.

Vinnarbild fototävling Vänern 2018_Maria Broo Martinsson

Foto: Maria Broo Martinsson

Publicerad i Okategoriserad